Versterken van het immuunsysteem tegen virussen

Versterken van het immuunsysteem tegen virussen

Versterken van het immuunsysteem tegen virussen

In dit artikel gaan we het hebben over het versterken van het immuunsysteem tegen virussen.

Voor we het gaan hebben over wat men kan innemen voor het versterken van het immuunsysteem, gaan we het hebben over de vernietiger van de immuunsysteem.

Voeding

Goede voeding houdt ons gezond en sterk en slechte voeding maakt ons ziek en zwak. In onze darmen zitten meer immuuncellen dan in de rest van ons lichaam en daarom is het heel belangrijk om op onze voeding te letten. Vermijd alcohol, bewerkte voedsel, suikers en alle andere toevoegingen aan onze voeding. Richt je op natuurlijke biologische voeding en eet wat jou voorouders ook aten! Gezond eten houdt ook in dat je alle voedingen die Allah swt verboden heeft vermijd. Jouw heer en schepper is de al wetende over jouw lichaam, weet wat goed is voor je en weet wat slecht is voor je.

Medicijnen

Weet dat er vele medicijnen zijn die je immuunsysteem enorm verzwakt doordat de medicijnen  levensnoodzakelijke vitaminen en mineralen uit het lichaam verwijderen. Bespreek met je huisarts of bepaalde medicijnen verminderd mogen worden of dat je er zelfs helemaal mag stoppen. En neem in plaats van dat natuurlijke alternatieven.

Slaap

Heb je slaap tekort of slaap je niet goed waardoor je vaak vermoeid bent? Let dan op dat dit ook je immuunsysteem kan verzwakken. Er zijn vele onderzoeken verricht waaruit is gebleken dat degene die niet goed slapen sneller vatbaar zijn voor ziektes en minder snel herstellen van hun blessures.

Het is afgeraden om na het ishaa gebed nog wakker te blijven, probeer dus gelijk na Het ishaa gebed te slapen. Onze lichamen hebben de rust nodig. Allah swt heeft de nacht gemaakt om te rusten. Wanneer je snachts wakker blijft en overdag gaat slapen zal je lichaam niet de Barakah (zegeningen) krijgen zoals die van de nacht.

Wanneer je toch nog moe bent kan je een kleine middag dutje doen van maximaal 10 min voor of na Het Dohr gebed. Dit is een soennah van de profeet Mohammed sws, Het zal je sterker maken en oplettender gedurende dag.

Het aantal uur dat je nodig hebt om te slapen verschilt van persoon tot persoon.

Sporten

Om je immuunsysteem sterk te houden is het belangrijk om te blijven bewegen. Dit geld vooral voor degene die werkzaamheden verrichten waar geen weinig beweging in voorkomt zoals: kantoorbanen waar je de hele hele dag op een stoel zit is natuurlijk niet zo gezond. Je beweegt veel te weinig, zeker als de werkdruk zo hoog is dat een wandelingetje tussen de middag er niet in zit.

Als je zweet, maakt je lichaam een natuurlijk antibioticum aan. ‘Dermcidin’ bestaat uit antibacteriële moleculen, die je beschermen tegen bepaalde ziektebacteriën

De profeet Mohammed sws was gewoon om toevlucht te zoeken bij Allah tegen luiheid. De profeet Sws was vaak in beweging en adviseerde ons in verschillende overleveringen om in beweging te blijven. Zo adviseerde hij ons om onze kinderen te leren, zwemmen, paardrijden en boogschieten. Onze geliefde profeet sws deed aan hardloop wedstrijdjes, worstelen en nog veel meer.

Vermijd stress

Het is bekend, dat stress vaak de afweer vermindert en de kans vergroot op virussen.Voor meer informatie over stress en hoe ermee om te gaan zie onderstaande link:

nl_Remedie_tegen_sterss

Wat zijn de symptomen van een zwakke immuunsysteem?

 1. Vaak ziek zijn denk aan griep, Verkoudheid en keelpijn
 2. Vermoeidheid die langdurig is en die je zelfs voelt wanneer je net wakker wordt
 3. Trage genezing denk aan  griep, verkoudheid, infectie of een verwonding.
 4. Allergieën en overgevoeligheid
 5. Regelmatige infecties zoals urineweginfecties, maagproblemen, ontstoken en rood tandvlees en  regelmatige diarree

Welke voeding, kruiden en supplementen versterkt je immuunsysteem?

 1. Propolis : Meer weten over Propolis of Propolis bestellen klik HIER
 2. Koninginnengelei (Royal Jelly ) : Meer weten over Koninginnengelei of Koninginnengelei bestellen klik HIER
 3. Olijfolie: Meer weten over Olijfolie of Olijfolie bestellen klik HIER
 4. Olijfbladeren: Meer weten over Olijfbladeren of Olijfbladeren bestellen klik HIER
 5. Kruidnagel: Meer weten over Kruidnagel of Kruidnagel bestellen klik HIER
 6. Camu Camu: Meer weten over Camu Camu of Camu Camu bestellen klik HIER
 7. Qust Al Hindi: Meer weten over Qust Al Hind of Qust Al Hind bestellen klik HIER
 8. Acerola Kers: Meer weten over Acerola Kers of Acerola Kers bestellen klik HIER
 9. Vitamine C en D: Meer weten over Vitamine C en D of Vitamine C en D bestellen klik HIER
 10. Dadels : Meer weten over Dadels of Dadels bestellen klik HIER
 11. Habbat sawdah ( Saanoedj ) : Meer weten over Habbat sawdah of Habbat sawdah bestellen klik HIER

Deze lijst wordt nog bijgevuld!

Gebruiksaanwijzingen kunnen worden gedownload na het afronden van de bestelling. Bij vragen kan er ook gemaild worden naar ons.

Tot slot een mooie citaat van Dokter Mhamed Faid

Iedereen die de voedingsadvies opvolgt zoals het drinken van olijfbladeren, innemen van propolis met koninginnegelei en andere zaken die het lichaam verwarmt wat zorgt voor zweten zal met de wil van Allah veilig zijn voor virussen.